jazz-affischerna

Kalaha (DK) fb

Kalaha - Jazz&BluesFest på KIPPERS

När man får eller måste välja då väljs Kalaha. Det är lika svårt att beskriva som det är smittande. Kanske elektronisk, svängig arabisk etnoblues med ett sväng du aldrig varit med om. Det är ögonblicklig kärlek och total närvaro från första ton och ända in i mål. Och då, då vill du bara höra mer, mer, mer! Få akter kan ge nöjdhetsgaranti, men när Emil De Waal, Spejderrobot och Niclas Knudsen är på scen blir alla nöjda.

Såväl Emil De Waal som Spejderrobot är med i alla möjliga och omöjliga sammanhang i Danskt musikliv. Niclas Knudsen kräver några extra ord då han rent faktiskt räknas som en av de absolut främsta gitarristerna i Danmark. Ett helt unikt tillfälle alltså att få lyssna på denna fantastiska gitarrist.

Emil De Waal (trummor, sample pad, slagverk och effekter), Niclas Knudsen (gitarr), Spejderrobot (elektronik).

Lördag 26 augusti: Kippers Festvåning 21.00

Kalaha is the name of a new Danish group

Louise Hoffsten fb

Louise Hoffsten - Jazz&BluesFest på Gamlegårdens Kulturdag

Louise Hoffsten började sjunga blues med bandet Sky High 1986. Efter det satsade hon på en solokarriär, och har sedan dess varit en av Sveriges främsta bluesartister. Folkkär och uppskattad av i stort sett alla är bara en blygsam beskrivning av hennes popularitet. Kanske är det hennes enkla och direkta tilltal, kanske är det hennes texter som berör oss alla, kanske är hon bara bäst.

Lördag 26 augusti Gamlegårdsparken, ca 15.30

Paul Banks (USA/DK) fb

Paul Banks - Jazz&BluesFest på KIPPERS

Paul Banks är född i Colorado, men kom till Köpenhamn som barn på tidigt 1960-tal. I Danmark blev Paul Banks snabbt att bli en uppskattad och flitigt engagerad bluesgitarrist. I Sverige har vi dock inte fått njuta av honom så mycket, så passa på vid detta unika tillfälle.

Paul Banks (gitarr, sång).

Lördag 26 augusti: Kippers Festvåning 20.00

Anders Anton goes Blues feat. Ingemar Nilsson fb

Anders Anton goes Blues feat. Ingemar Nilsson - Jazz&BluesFest på KIPPERS

Från Föreningsgatan, Torsebro och Åhus, till Immeln. Anders Anton och Ingemar Nilsson är båda legendariska i Kristianstads musikliv. Allt från bluesrävarna Haj Laj, över egna visor och otaliga bandkonstellationer till den stora berömmelsen i Anton & Dönabergapojkarna. Båda valde en "civil" karriär i livet, men båda kunde lika väl ha hittat vägen till de stora nationella scenerna, om bara rätt "öron" hört dem och de själva haft lusten. För så bra är de här grabbarna, som båda är uppväxta med blues i blodet och alltid levererar högsta kvalitet.

Fredag 25 augusti: Kippers Festvåning 20.30

Anette Castell Swingin´5 fb

Anette Castell Swingin´5 - Jazz&BluesFest på KIPPERS

Ett nytt swingband! Och då talar vi om musik med en stor portion spelglädje och massor av sväng! Många favoriter och evergreens som vi gärna hör igen och igen. Men även andra nya nummer, som du bara tycker dig känna igen, eftersom de är så himlans bra.

Anette Castell (sång), Per Sjödin (gitarr), Mats Nilsson (piano), Jonas Castell (bas), Pelle Trazan Jonasson (trummor.)

Lördag 26 augusti: Kippers Festvåning 19.00

BluesProject fb

BluesProject - Jazz&BluesFest på KIPPERS

Ett bluesband som spelar gamla örhängen i svängig bluestakt med distade gitarrer och bluesiga munspelsslingor. BluesProject gör sina versioner av bluesen från 1960 & 1970-talet.

Göran Fasting (keyboard, gitarr), Jan Nilsson (bas), Karl-Gustav
Edvik (sång, munspel), Bengt Hamedani (gitarr), Mats Arnesson
(trummor).

Fredag 25 augusti: Kippers Festvåning 19.30

Kom an katten, det svänger ju – Barnjazz fb

Kom an katten, det svänger ju – Barnjazz - Jazz&BluesFest på Gamlegårdens Kulturdag

Sväng för små och stora barn med Jazzkatterna som släpper loss i kända och okända låtar. En svänig stund med sång, musik, rörelser och härlig energi! (Anette Castell, Per Sjödin, Jonas Castell, Pelle Trazan Jonasson)

Lördag 26 augusti Gamlegårdsparken, ca 14.30

Malena Stark feat. Johan Glössner fb

Malena Stark Feat. Johan Glössner - Jazz&BluesFest på Gamlegårdens Kulturdag

Malena Stark har ett hjärta av blues och country, och många år som coverartist bakom sig. Då med ett helt band som backat upp henne på otaliga krogspelningar. Nu gör hon solodebut, enbart med stöd av en kompgitarrist. ”Underbart men läskigt”, säger hon. Hennes musik är högst personlig, och berättar om livets vedermödor och glädjeämnen, om sådant som vi alla möter då och då. Allt med hjärtat i första rummet!

Lördag 26 augusti Gamlegårdsparken, ca 15.30


Midnight Blues (DK) fb

Midnight Blues (DK) - Jazz&BluesFest på KIPPERS

Dansk råblues när den är som bäst. 

PeterDomtorp (gitarr, sång), Carsten Olsen (bas, sång), Klaus Nielsen (trummor, sång)

Fredag 25 augusti: Kippers Festvåning 21.30

Ukelelegruppen fb

Ukelelegruppen - Jazz&BluesFest på Gamlegårdens Kulturdag

Ukulele, som ser ut som en liten gitarr, spelas mest i Portugal och på Hawaai. För den äldre generationen är kopplingen kanske mest till ”Flygmalajen” Georg Formby, som var en uppskattad och glad engelsk skådespelare och musiker.

Musiken är alltid svängig och glad. På lördag spelar Kristianstads egen Ukelelegrupp på fem stycken ukelele samtidigt, vilket ger en helt speciell upplevelse. Kom och njut!

P.S. Ordet ukulele betyder ungefär "hoppande loppa".

Lördag 26 augusti Gamlegårdsparken, ca 13.30